Ambacht, korte keten en pure smaak
Hoeveslagerij Burggraeve
“25 jaar geleden namen we het landbouwbedrijf over van mijn ouders,” vertelt eigenaar Kurt Burggraeve van Hoeveslagerij Burggraeve. “We zijn begonnen met varkens, rundvee en akkerbouw, en zijn daarna geëvolueerd naar een volwaardig slagersbedrijf. Eerst was er een winkeltje in de garage van mijn ouders, vijf jaar later bouwden we onze eigen hoeveslagerij. Vandaag kweken we zelf onze dieren én verbouwen we het voer, zoals maïs, gras, stro en pulp van suikerbieten. Alles komt van eigen erf. Zo garanderen we maximale controle over kwaliteit en versheid.”
Hoeveslagerij Burggraeve werkt bewust duurzaam, met respect voor dier en omgeving. Kurt: “Tijdens de zomermaanden genieten onze dieren volop van de buitenlucht. We geloven in het principe van korte keten: van producent tot consument, zonder omwegen. Onze klanten waarderen die transparantie en weten graag waar hun vlees vandaan komt.”
"Vers, lokaal en ambachtelijk: dat proef je. Elke week opnieuw."