Les Maitres Artisans


Les Maîtres Artisans

“Wij zijn een ambachtelijk familiebedrijf dat mijn man en ik zo’n twintig jaar geleden hebben opgericht,” vertelt Marie-Françoise Antonissen van Les Maitres Artisans. Ze staan bekend om hun charcuterie en gezouten producten die op 100% ambachtelijke wijze worden bereid in het erkende atelier.


In het atelier wordt hard gewerkt om het vlees te versnijden. Al bijna 10 jaar biedt Les Maitres Artisans dry-aged vlees aan dat wordt gedroogd in de rijpingskamer. Wat dit helemaal bijzonder maakt, is dat het rijpingsproces vanuit de winkel zichtbaar is. Deze transparante manier van werken wordt door klanten gewaardeerd.

“We hebben het geluk om van onze passie ons dagelijks beroep te maken.”

Die zichtbaarheid gaat hand in hand met respect voor traditie: het team volgt oude recepten, besteedt aandacht aan elke handeling en bewaakt stap voor stap de kwaliteit. Zo weten klanten precies wat ze kopen en proeven ze de zorg die in elk product en elke bereiding is gestoken.

Het varkensvlees komt rechtstreeks vanuit Vlaanderen: het van oorsprong Iberisch ras Duroc, wordt lokaal gefokt en zorgt voor het kwaliteitsvlees van Duroc d’Olives. Het steeds ruimere assortiment aan producten en traiteurgerechten dat in de slagerij wordt aangeboden, is vers bereid in de eigen keuken met verse producten en eersteklas ingrediënten.

Les Maitres Artisans werkt als familie samen met een klein, hecht team van verkopers en ambachtslieden. Ze staan zeven dagen per week klaar voor hun klanten. “We hebben het geluk om van onze passie ons dagelijks beroep te maken.”